Vitesse gelijk op dreef tegen Wolfsburg

Vitesse heeft de vorm snel te pakken in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. De Arnhemmers wonnen de oefenwedstrijd tegen VfL Wolfsburg met 3-2.

Mike Havenaar, Gio Chanturia en Lucas Piazon zorgde voor een ruime 3-0-voorsprong, maar daarmee was de wedstrijd nog niet gedaan. Ex-Heerenveen-spits Bas Dost schoot binnen drie minuten twee keer raak, waardoor het in de slotfase nog spannend werd. Vitesse hield echter stand en boekte een knappe zege op de Bundesliga-club.

AZ ging met 0-1 onderuit tegen Club Brugge. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel in de vijftiende minuut en werd gemaakt door Victor Vazquez. AZ kreeg zeker in de eerste helft een aantal goede kansen om terug in de wedstrijd te komen, maar de teller bleef op nul staan.

SC Heerenveen speelde twee oefenwedstrijden tegen Bayer Leverkusen en verloor beide duels. Eerder op de dag waren de Duitsers met 4-3 te sterk. Ramon Zomer, Alfred Finnbogason en Hakim Ziyech scoorden namens de Friezen. De tweede wedstrijd later op de dag ging met 2-0 verloren.

Ook ADO Den Haag wist zijn oefenwedstrijd niet in winst om te zetten. Preussen Münster was met 0-1 te sterk. Danny Holla kreeg tien minuten voor tijd een rode kaart namens de eredivisionist.