[Dakar] Verhoeven moet opgeven

Frans Verhoeven is al op de derde dag van de Dakar Rally uitgevallen. De Nederlandse motorcoureur brak in de etappe van San Rafael naar San Juan vlak na het tweede controlepunt zijn arm, waardoor hij op moest geven. Hij lag op dat moment op een tiende plaats qua tussentijden.

Ook gisteren moesten al de nodige Nederlanders afhaken. Zo moest Johan Elfrink opgeven nadat een klep door de zuiger van de motor van zijn Mercedes-vrachtwagen was geslagen. Motorcoureur Walter van Sinten raakte verdwaald in de woestijn en plaatste vanwege uitdrogingsverschijnselen een noodoproep, waardoor hij uit de wedstrijd ligt. Dit gold nog niet voor Humphrey Senn van Basel die zijn sleutelbeen brak, maar desondanks besloot om door te rijden.

Bij de auto's vielen drie Nederlandse equipes uit. Gisteren was al duidelijk dat Peter van Merksteijn noodgedwongen huiswaarts zou moeten keren. Daar kwam Gert Huzink bij die met een kapotte oliekoeler in het zand strandde. Tot slot haalde ook Willem Kien vanwege een kapotte versnellingsbak het eind niet.