FOK! wat een weer... Geregeld zon

Hallo! Het lijkt erop dat de zeven té koude maanden van vorig jaar in één klap wordt gecompenseerd. Wat een temperaturen zeg! Normaal is het een graad of 5, maar gisteren deden we er ruim 9 graden bovenop. Ook vandaag lijkt het weer zeer zacht te worden en kunnen er opnieuw dagrecords breken. Echter, het is wel 1 tot 2 graden KOUDER dan gisteren.

Het weer viel op zich nog wel mee, het warmtefront was al heel snel het land uit, en zodoende bleek het toch een heel aardige dag te worden. Pas in de avond passeerde er een volgend front met enkele buien. Vandaag zijn die buien allemaal het land weer uit en blijft het verder overwegend droog met een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. De wind is zuidwest en is vrij krachtig tot hard. Het wordt vanmiddag wederom bloedheet met maxima van 10 tot 13 graden. Ik heb er geen problemen mee.

Toch lijkt er langzaamaan wel een kentering te komen. Aan het einde van de week zakken de temperaturen naar meer normale waarden en kan het in de nachten licht gaan vriezen. Ook komt er wat meer ruimte voor de zon en blijft het meestal droog. Of dit de aanzet is tot écht winterweer is nu nog niet helemaal duidelijk, maar goed, het echt zachte weer raken we in ieder geval wel kwijt.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

 

 

 PanoDJ
Een fraai plaatje van DJMO. De duisternis overvalt ons. Je kan klikken voor een grotere versie.

Vogeln1
Door het zachte weer beginnen de vogeltjes al bijna te broeden. D-tje ziet het gebeuren.

Vogeln2
Op dit plaatje verraden de bomen nog dat het winter is. D_tje kon haast zonder jas naar buiten toe.