De Nieuwe Wildernis heeft mooiste poster

De poster van de Nederlandse documentaire De Nieuwe Wildernis is verkozen tot mooiste filmposter van 2013. Dat bleek uit de jaarlijkse verkiezing van de TV Krant, liet de organisatie maandagmiddag weten. Arent Jack van distributeur Dutch FilmWorks en Egbert Luys van Studio EGT zijn verantwoordelijk voor het winnende ontwerp.

Producent Ignas van Schaick is zeer verheugd met de prijs en liet weten dat honderden ontwerpen zijn gesneuveld voordat de makers 'het juiste gevoel te pakken hadden'. "De film volgt heel veel dieren, maar die kun je niet allemaal laten zien. De dravende konikpaarden onder een typisch Hollandse dreigende wolkenlucht staan symbool voor de woeste natuur die nog in ons land aanwezig is. De poster treft dat heel goed in één beeld en spreekt heel veel mensen aan - dat blijkt maar weer uit deze mooie prijs."

De TV Krant Filmposter Award werd voor de tiende keer uitgereikt. De jubileumeditie was erg spannend, aangezien de nummers één en twee constant van koppositie wisselden. Uiteindelijk brachten 12.145 mensen hun stem uit op de natuurdocumentaire. De fantasyfilm The Hobbit: The Desolation of Smaug kreeg 11.605 stemmen. In totaal brachten 57.902 mensen hun stem uit.

Een ander opvallend detail is dat dit jaar maar liefst drie van de films uit de top vijf van Nederlandse bodem zijn. Op de derde plek staat de thriller Daglicht, van Diederik van Rooijen, op 4 staat de romkom Soof van Antoinette Beumer. De vijfde positie is voor de superheldenfilm Thor: The Dark World.

De Nieuwe Wildernis is een project van Ton Okkerse en Van Schaick van EMS Films. De zeer succesvolle film over het dierenleven in de Oostvaardersplassen werd geregisseerd door Ruben Smit en Mark Verkerk en trok al meer dan 685 duizend bezoekers naar de bioscoop. Inmiddels is de natuurfilm ook op dvd, Blu-ray en VOD verkrijgbaar. Op 19 april vindt De Nieuwe Wildernis in Concert plaats in de Ziggo Dome.

De Nieuwe Wildernis heeft mooiste poster (Foto: Novum)