Eikrem voor 2,5 miljoen naar Cardiff

Magnus Wolff Eikrem verkast deze winter voor 2,5 miljoen euro naar Cardiff City. De middenvelder van sc Heerenveen is daarmee de eerste aankoop van Ole Gunnar Solksjær.

Solskjær werd afgelopen week aangesteld als manager van Cardiff City, nadat de club scheidde met traier Malky Mackay. De Noor kreeg van eigenaar Vincent Tan budget om te investeren en daarmee kwam de coach uit in Friesland. Middenvelder Magnus Wolff Eikrem is namelijk een oude bekende van Solskjær.

De club uit Wales heeft volgens De Telegraaf een bedrag van 2,5 miljoen euro over voor de 23-jarige Noor. Dat is tweemaal zoveel als Heerenveen afgelopen zomer voor hem betaalde.

Wolff Eikrem werd op voorspraak van Solskjær naar de jeugdopleiding van Manchester United gehaald en de twee werkten samen bij de beloften van The Red Devils. Vervolgens werd Solskjær aangesteld als hoofdtrainer bij Molde FK en nam hij Eikrem mee.

Bij die club maakte het tweetal veel indruk en werden ze tweemaal kampioen van Noorwegen. Vorig seizoen werd Eikrem door Heerenveen gescout toen de twee teams tegenover elkaar stonden in de voorronde van de Europa League. Eikrem scoorde in de heenwedstrijd eenmaal.

Omdat de deal nog niet helemaal rond is, wil Heerenveen nog niet speculeren over een opvolger. "Dat is op de zaken vooruitlopen", zegt technisch manager Hans Vonk. "Als er een definitief go komt vanuit Cardiff, dan gaan we daar eens rustig naar kijken. We zullen er vervolgens zeker van moeten zijn dat het een echte versterking is, die ook nog te betalen moet zijn."