[NFL] Chargers simpel langs de Bengals

De San Diego Chargers hebben relatief makkelijk van de Cincinnati Bengals gewonnen met 10-27. De Chargers komen door deze overwinning te spelen tegen de Denver Broncos in de divisional playoffs.

De ploeg uit Cincinnati, vooraf gezien als favoriet in deze wedstrijd, had duidelijk haar dag niet en is zo uitgeschakeld na een relatief goed seizoen. Ze keken na veertien minuten tegen een achterstand aan door de touchdown die Danny Woodhead binnenliep voor de Chargers. In het tweede kwart trokken de Bengals de stand gelijk door een touchdown van Jermaine Gresham. Nog voor de rust kwamen ze zelfs op voorsprong toen kicker Mike Nugent de field goal scoorde in de laatste seconden van de eerste helft.

Na de rust leek het alsof Bengals' quarterback Andy Dalton last kreeg van de druk die op zijn schouders rustte als aanvalsleider in een wedstrijd voor de playoffs. Hij gooide in de tweede helft twee interceptions en wist eenmaal niet de 1st down te krijgen, waardoor hij de bal drie keer aan de Chargers gaf. Die maakten daar gretig gebruik van en wisten in zowel het derde als het vierde kwart tien punten op het bord te zetten.

De wedstrijd eindigde daarmee in 10-27 in het voordeel van de ploeg uit San Diego die het nu als underdog gaat opnemen tegen de torenhoge favoriet uit Denver.