Handballers winnen van België in WK-kwalificatie

De Nederlandse handballers hebben zondag het tweede WK-kwalificatieduel tegen België gewonnen. In Sittard werd het 27-21 voor Oranje, dat daarmee revanche nam voor de nederlaag van afgelopen donderdag tegen de Belgen (22-28).

Nederland nam al vroeg in de wedstrijd een voorsprong en wist die vast te houden tot de rust: 14-10. Na de pauze dichtte België het gat en met twaalf minuten te spelen stond het 20-20. Nederland bewaarde het geduld en sloeg in de slotfase toe. Nick Verjans was topscorer met acht treffers.

De ploeg van bondscoach Joop Fiege neemt het woensdag in Thessaloniki op tegen Griekenland, vier dagen later wordt de kwalificatie in eigen huis besloten met een wedstrijd tegen Israël. Nederland staat momenteel tweede in de groep, achter de Israëliërs.