Muzikant Phil Everly overleden

Zanger en componist Phil Everly is gisteren in Burbank overleden. De muzikant, die samen met zijn broer Don het duo The Everly Brothers vormde, overleed aan de gevolgen van een chronische longaandoening. Phil Everly is 74 jaar geworden. Het treurige nieuws werd door zijn vrouw Patti bekendgemaakt via de website van de Los Angeles Times.

The Everly Brothers begonnen hun loopbaan in de jaren vijftig en waren erg populair met hun geluid, waarin we zowel country als rock 'n' roll terug konden horen. Het duo scoorde wereldwijd hits met liedjes zoals 'Cathy's Clown', 'Wake Up Little Susie', 'Bye Bye Love', 'When Will I Be Loved' en 'All I have to Do Is Dream'.

In 1973 ging het duo uiteen, om tien jaar later een comeback te maken met de hit 'On The Wings of a Nightingale', een liedje dat werd geschreven door Paul McCartney. Dat The Everly Brothers immens populair waren bleek wel uit het feit dat er nimmer een ander muzikaal duo is geweest in de Amerikaanse muziekgeschiedenis die zoveel top-100 hits had. In 1986 behoorde het duo dan ook tot de eerste 10 artiesten die hun eigen plekje kregen in de Rock and Roll Hall of Fame.