Tomasson: "Presteren staat voorop"

Uit het drieënhalf jarige contract dat Jon Dahl Tomasson bij Roda JC tekende spreekt veel vertrouwen van de Limburgse clubleiding. De Deense oefenmeester heeft er zin in.

De mate van succes zal van doorslaggevend belang zijn voor de wijze waarop de samenwerking tussen beide partijen zal verlopen. Tomasson weet wat hem te doen staat en stelt zichzelf duidelijke doelen. Roda moet klimmen op de ranglijst.

In dienst van AC Milan leerde de Deense oefenmeester resultaatgericht te denken. Die ervaring wil hij overbrengen op zijn spelersgroep. "Iedere trainer heeft het over mooi voetballen, maar ik wil eerst presteren", vertelde hij de NOS. "Ik ben een positief mens en kijk omhoog. Het liefst ben ik hier voor de lange termijn."

Zijn enthousiasme wordt gedeeld door Leon Vlemmings, technisch directeur van de Kerkradenaren. Vlemmings werkte bij Excelsior al eens nauw samen met Tomasson, toen de voormalig Deens international hem flankeerde als assistent-trainer.

Volgens Vlemmings sluiten de karakterologische eigenschappen van Tomasson naadloos aan bij de behoeften van Roda. "Zijn gedrevenheid past bij het beleidsplan om Roda weer sportief en financieel gezond te maken. Jon is een absolute winnaar."

Tomasson begint bij Roda aan zijn tweede klus als hoofdtrainer. Nadat hij zijn spelersloopbaan bij Feyenoord beëindigde bond hij zich als assistent-trainer aan Excelsior. Bij die club kreeg hij in de zomer als eindverantwoordelijke de touwtjes in handen.