'Twente wil Amrabat voor neus Ajax wegkapen'

Niet Ajax, maar FC Twente wordt de nieuwe bestemming van Nordin Amrabat. Althans, dat stelt de Turkse krant Fanatik vrijdagochtend. De Marokkaanse aanvaller moet bij Galatasaray vaker dan hem lief is genoegen nemen met een rol op het tweede, of zelfs derde, plan.

Omdat in de Turkse competitie slechts zes buitenlandse spelers op het wedstrijdformulier mogen staan, valt Amrabat met regelmaat buiten de boot. Onder Fatih Terim kwam de oud-aanvaller van onder meer VVV-Venlo en PSV nog met regelmaat aan de bak, maar sinds de komst van Roberto Mancini is de klad erin gekomen.

De Italiaanse oefenmeester geeft de voorkeur aan Wesley Sneijder, Didier Drogba, Bruma, Felipe Melo, Albert Riera en Fernando Muslera. Volgens Fanatik staat Twente te popelen om Amrabat in te lijven. Het zou daarbij aanvankelijk gaan om een huurconstructie tot het eind van het huidige seizoen. Vervolgens zou een definitieve overgang bespreekbaar worden.

Twente is niet de enige gegadigde voor de handtekening van Amrabat. Ook Ajax wordt al enige tijd met de 26-jarige flankspeler in verband gebracht. De Amsterdammers zijn op zoek naar een nieuwe vleugelspeler en kiezen naar verluidt tussen Amrabat, Ola John en Guus Hupperts.