Beschoten advocaat uit Waalre stopt

Marcel Senders, de advocaat uit Waalre die in februari vorig jaar in de Brabantse plaats werd beschoten, heeft zich van het tableau laten schrappen. Dat heeft deken Henk van Dijk donderdag laten weten aan Omroep Brabant. In een schriftelijke verklaring meldt Senders volgens de regionale omroep dat het na 'tien intensieve jaren als advocaat tijd is voor een volgende carrièrestap'.

Senders werd ruim een jaar geleden gearresteerd op verdenking van faillissementsfraude en valsheid in geschifte. Hij zat toen drie dagen vast. Hij heeft altijd ontkend dat hij betrokken was bij de fraude die is gepleegd bij het faillissement van een makelaarskantoor.

Een paar maanden later werd de advocaat beschoten door een fietser terwijl hij in zijn auto zat. Hij werd niet geraakt en wordt sindsdien streng beveiligd. Drie mannen zitten nog zeker tot maart vast voor de schietpartij. Ze worden verdacht van poging tot moord.

Enkele dagen na de schietpartij werd brand gesticht in het kantoor van Senders. De brand was volgens de politie aangestoken.