Adriënne Herzog aan de start in Egmond

Adriënne Herzog doet volgende week zondag mee aan de halve marathon van Egmond. Dat heeft de organisatie donderdag bekendgemaakt. Herzog debuteerde in oktober op de halve marathon in Valencia, waar zij direct met een tijd van 1.11,40 de vierde plaats opeiste. Een maand later finishte ze als tweede tijdens de halve marathon van Philadelphia.

Het wordt de tweede wedstrijd voor Herzog sinds haar afkoelingsperiode. De 28-jarige atlete raakte afgelopen zomer in opspraak toen Vrij Nederland e-mails publiceerde waaruit zou blijken dat ze doping bestelde. Zelf ontkent ze ooit verboden middelen te hebben gebruikt. Volgens Herzog zijn de e-mails niet van haar.

In overleg met de Atletiekunie besloot Herzog destijds om een afkoelingsperiode in te lassen. Ze liep geen wedstrijden in Nederland en kwam niet uit voor Nederland in internationale wedstrijden

Op oudejaarsdag maakte Herzog haar comeback aan de start van de Sylvestercross in Soest. Haar rentree in Nederland was direct goed voor een derde plek op het podium.