Slipknot-drummer weerspreekt vertrek

Slipknot-drummer Joey Jordison heeft de band helemaal niet verlaten. Eind vorig jaar maakte de metalband bekend dat Jordison was opgestapt, maar dit is volgens de drummer niet waar. "De band is al achttien jaar mijn lust en mijn leven en ik zou hem en de fans nooit verlaten", verklaart Jordison in het Britse muziekblad Metal Hammer.

De 38-jarige drummer was naar eigen zeggen 'verbijsterd' toen hij het nieuws hoorde. Jordison kan verder geen details geven over zijn afwezigheid. "Hoewel ik heel veel wil zeggen, kan ik op dit moment niet in detail treden", vervolgt de muzikant. "Ik wil jullie allemaal bedanken voor jullie liefde en steun."

Waarom Jordison niet meer in de band zou zitten was al onduidelijk. Zanger Corey Taylor was eerder ook vaag in zijn uitleg. "Ik kan bevestigen dat we niet samen verdergaan en zodra we iets kunnen zeggen dan doen we dat. We proberen hem en onszelf te beschermen", zei hij destijds in een interview met de Amerikaanse radiozender KXXR.

Slipknot, bekend om het dragen van griezelige maskers en duistere teksten, werd in 1995 gevormd en bracht vier studioalbums uit. De band verloor in 2010 bassist Paul Gray. De muzikant overleed dat jaar op 38-jarige leeftijd omdat hij te veel morfine had binnenkregen. Ook had hij problemen aan zijn hart.