Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 2

Een vertelling over een seksverslaafde is misschien de meest opvallende film van deze week, als het tweede deel van Lars von Triers Nymphomaniac in de bioscopen verschijnt. Ook opmerkelijk: een deels geanimeerd verhaal waarin Robin Wright zichzelf speelt.

The Wolf of Wall Street

Een verbijsterend verhaal over decadentie, hebzucht, totale gekte en hoe een steenrijke twintiger jarenlang ‘King of the World’ kon zijn.

Delivery Man

In de hartverwarmende feel good film Delivery Man maken we kennis met David Wozniak (Vince Vaughn), een nobody die zijn zaakjes zelden voor elkaar heeft. Wanneer blijkt dat zijn vriendin zwanger is en tegelijkertijd bekend wordt dat hij vader is van 533 kinderen, is het tijd voor David om zijn leven op orde te krijgen.

t

Hemel Op Aarde

De 13-jarige Bart wordt tot over zijn oren verliefd op de oudere, stadse en uiterst verleidelijke Moniek die net bij hem in het dorp is komen wonen. Als blijkt dat ze ziek is, besluit hij haar te gaan redden. Hemel op Aarde is een ontroerend, romantisch drama. Een universeel verhaal over het beleven van je eerste liefde, opgroeien in de tijd van Grease en het in handen hebben van je eigen lot.

Philomena

Deze film vertelt het waargebeurde verhaal van Philomena Lee (Oscarwinnares Judi Dench), die als tiener haar buitenechtelijke zoontje ter adoptie moest afstaan op aandringen van de Iers-Katholieke gemeenschap waar ze woonde.

The Congress

Robin Wright is een werkloze actrice van midden 40 die moeite heeft zichzelf en haar gehandicapte zoon te onderhouden. Dan benadert de grote studio Miramount haar voor een grote klus met een enorm salaris. Haar lichaam zal gescand en gedigitaliseerd worden en de studio wordt eigendom van haar digitale emoties, bewegingen en karaktereigenschappen. Ze zal daarna nooit meer mogen acteren. Robin’s besluit heeft verregaande gevolgen voor haar toekomst, die ze niet had voorzien.

Nymphomaniac (II)

Op een koude winteravond wordt Joe gevonden door Seligman, in elkaar geslagen en achtergelaten in een donkere steeg. Hij neemt Joe mee om haar wonden te verzorgen. Eenmaal thuis luistert hij aandachtig naar Joe die haar erotische levensverhaal met hem deelt en daarbij haar diepste geheimen blootgeeft.

Wakker in een boze droom

Deze documentaire is een ode aan de levenskunst en weerbaarheid van vrouwen.

Snelt u allen naar de bioscoop om al dit moois te bewonderen.