Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 1

De eerste week van 2014 is een bescheiden releaseweek: slechts vier films gaan in première. De grootste titel is wellcht de nieuwe Ben Stiller-film, hoewel Fruitvale Station afgelopen zomer al hoge ogen gooide in de Verenigde Staten. Een uitmelk-spinoff en tienerpopfilm maken het kwartet compleet.

The Secret Life of Walter Mitty

Walter Mitty (Ben Stiller) is een gewone man die zijn dagen doorbrengt met dagdromen vol heldendaden, romantiek en actie. Als zijn baan en die van zijn collega (Kristen Wigg) op de tocht komen te staan, komt Walter ook in het echte leven in actie. Hij gaat op wereldreis en beleeft een avontuur dat zelfs zijn stoutste dromen overtreft.

Fruitvale Station

De film van regisseur Ryan Coogler vertelt het aangrijpende, indringende en waargebeurde verhaal van Oscar Grant (Michael B. Jordan), een 22-jarige inwoner van San Francisco die samenwoont met zijn vriendin Sophina (Melonie Diaz) en 4-jarige dochter Tatiana (Ariana Neal) in de Bay Area. Op oudejaarsnacht 2008 neemt hij de metro naar het centrum van San Franciso om daar de jaarwisseling met familie en vrienden te vieren. Als hij betrokken raakt bij een vechtpartij, heeft hij de schijn tegen zich en maakt een politieagent een fatale inschattingsfout … Op nieuwjaarsdag wordt deze gebeurtenis nog elk jaar in Amerika op Fruitvale Station herdacht.

Paranormal Activity: The Marked Ones

Deze spinoff van de Paranormal Activity-films gebruikt het found footage-principe om nieuwe angst in te boezemen.

Justin Bieber's Believe

Documentaire over de tienerster, met interviews, beelden van achter de schermen van concerten en een aantal gaststerren.

Deze titels zijn vanaf nu te zien in de bioscopen.