FOK!filmblik: Hell's Bloody Devils (1970)

Hallo filmvrienden, daar zijn we alweer met de eerste FOK!filmblik van dit jaar. Uiteraard wensen we onze lezers een jaar vol met de meest waanzinnige fijne rolprenten uit heden en verleden en om goed te beginnen hebben we vandaag een absolute cultklassieker van Al Adamson in de aanbieding. Het was namelijk op 1 januari 1970 dat de film Hell's Bloody Devils voor het eerst in de betere drive-in bioscopen te zien was.

Hell's Bloody Devils
Hell's Bloody Devils

Regisseur Al Adamson had eerder al naam gemaakt in het cultcircuit met films als Psycho a Go-Go (1965), Blood of Dracula's Castle (1969) en de spetterende bikerfilm Satan's Sadists (1969). In Hell's Bloody Devils speelt John Gabriel de rol van Mark Adams, een man die een bende neo-Nazi's probeert op te pakken. De bende heeft nogal duistere plannen en Adams probeert daar een stokje voor te steken. Alsof dat nog niet genoeg is, heeft men ook nog een motorbende genaamd The Bloody Devils ingehuurd op al het vuile werk voor hun op te knappen.

The Bloody Devils
The Bloody Devils

Toen Adamson aan de film begon luisterde het filmproject naar titels als The Fakers en Operation M. Aan de film, die oorspronkelijk een spionage thriller was, werd vervolgens het verhaal van de motorbende toegevoegd en de titel werd aangepast om nog meer volk naar de drive-in bioscopen te trekken. Al Adamson en Samuel M. Sherman waren ook de oprichters van Independent-International Pictures Corp. in 1970.

Mark Adams (Hell's Bloody Devils)
Mark Adams (Hell's Bloody Devils)

Dertig jaar nadat de film voor het eerst op het witte doek te zien was verscheen deze klassieker in een geheel gerestaureerde uitvoering op dvd. Maffia, Nazi's, bikers en FBI samen in één film, wat wil een liefhebber van heerlijke hersenloze pulp nog meer?