[PL] Manchester City wint ondanks goals Bony

Manchester City is voor minimaal twee uur koploper in de Premier League. Swansea City had aan twee doelpunten van voormalig Vitesse-spits Wilfried Bony niet genoeg om de landskampioen van 2012 af te stoppen: 2-3. Arsenal kan woensdagmiddag bij een thuiszege op Cardiff City de eerste plaats weer overnemen.

Bony, voor wie de teller dit seizoen pas op vier competitiegoals stond, kopte op slag van rust knap raak na een afgemeten voorzet van de Nederlander Jonathan de Guzman. Het betekende de 1-1, omdat Fernandinho in de veertiende minuut namens de bezoekers de score had geopend.

Door goals van Yaya Touré (58e) en Aleksandr Kolarov (66e) sloeg Manchester City aan het begin van de tweede helft een beslissende kloof. Een afstandsschot van Bony in blessuretijd kwam veel te laat om de spanning nog terug te brengen.