Kleine verbetering toestand Schumacher

De toestand van Michael Schumacher is iets verbeterd. Dit is zojuist bekendgemaakt op een persconferentie. De 44-jarige Duitser ligt sinds zondag in het ziekenhuis na een zwaar skiongeval in de Franse Alpen waarbij hij hersenletsel opliep.

Gisteravond werd een nieuwe scan gemaakt waarop een kleine verbetering te zien was. Na overleg met de familie van Der Schumi is de Duitser vannacht geopereerd om de druk op zijn hersenen te verlichten. Uit een scan die na de ingreep werd gemaakt is gebleken dat er wederom een lichte verbetering zichtbaar is. De zevenvoudig wereldkampioen Formule 1 is nog niet buiten levensgevaar, de komende uren zijn cruciaal. Schumacher wordt dan ook nog steeds in een kunstmatige coma gehouden.

Gisterochtend maakte het medische team van het CHU-ziekenhuis in Grenoble bekend dat de toestand van Schumacher kritiek was en dat de situatie uur voor uur moest worden bekeken. De artsen konden op dat moment nog niets zeggen over een mogelijk herstel van de 44-jarige Duitser. Kort nadat hij afgelopen zondag in het CHU-ziekenhuis aankwam, onderging hij een operatie  om de druk op zijn hersenen te verlichten.