Moslims op christenjacht in Nigeria

Moslimextremisten hebben afgelopen weekeinde in het noordoosten van Nigeria twee christelijke dorpen aangevallen. Het hyperislamitische Boko Haram lijkt zijn strijdwijze te hebben aangepast en zich voortaan louter 'tegen christenen' te richten.

Zaterdagavond openden extremisten het vuur op een bruiloft in Tashan-Alede, verhaalden overlevenden van het bloedbad. Acht feestgangers kwamen om. Een dag later lieten in het buurdorp Kwajffa nog eens vier mensen het leven.

De regeringstroepen die de opstand in het noordoosten proberen te bedwingen hebben de afgelopen dagen 57 strijders gedood, liet het ministerie van defensie maandag weten. De luchtaanvallen en grondoperaties in de deelstaat Borno zijn volgens het ministerie succesvol en gaan door.

Het geweld van afgelopen weekeinde lijkt kiezers niet te hebben afgeschrikt. Bijna tachtig procent van de kiesgerechtigden in de aangrenzende deelstaat Yobe is bij de lokale verkiezingen van zaterdag komen opdagen, liet de kiesraad weten. Oppositiepartij APC heeft alle vrije zetels gewonnen. De Democratische Partij van het Volk van president Goodluck Jonathan boycotte de verkiezingen omdat het te gevaarlijk was om campagne te voeren.