Ober weigert botte klanten te helpen

Een ober uit Houston, een stad in de Verenigde Staten, is het gelukt om zowel zijn baan op het spel te zetten en gelijktijdig complimenten te ontvangen. De man, Michael Garcia, heeft namelijk een paar klanten laten weten dat ze er niet op moeten rekenen dat ze nog iets bij hem kunnen bestellen in het restaurant.

Een groepje vaste gasten van het restaurant nemen regelmatig een 5-jarig kindje mee. Dit kindje heeft een chromosoom extra en dat valt dan ook duidelijk te merken aan het gedrag van het kind. De kleuter, die dus het syndroom van Down heeft, kan erg druk zijn. Dit uit zich dan in gegil en gejengel.

Een familie die een tafel ernaast zat, maakte kenbaar dat zij niet erg gecharmeerd waren van de herrie. Michael vond een oplossing: voor de klagers werd een andere tafel gezocht. Alles leek weer pais en vree. Maar dat duurde niet lang. De horecamedewerker ving namelijk van de verplaatste gasten de opmerking "eigenlijk zouden speciale kinderen op een speciale, andere plek moeten zijn" op. Dit schoot de bediende in het verkeerde keelgat. Hij liet de familie weten dat het voor hem onmogelijk geworden was om hen nog langer van dienst te zijn door deze opmerking. De aangesproken klanten waren het hier blijkbaar roerend mee eens en verlieten diep beledigd de zaak.

Veel mensen zien Michael nu als een soort held omdat hij –in de ogen van velen- opkwam voor het 5-jarige kindje. Hij ontvangt niets dan complimenten en reacties als 'dat is pas een man' zijn niet ongewoon.