Moniz in beeld als trainer bij Hannover 96

Ricardo Moniz is in beeld als nieuwe hoofdcoach bij Hannover 96. Dat meldt de Duitse krant Bild. De club uit de Bundesliga ontsloeg Mirko Slomka vrijdag na tegenvallende resultaten. De 49-jarige Moniz werd eerder deze maand zelf de laan uit gestuurd bij het Hongaarse Ferencváros.

Hannover staat dertiende in de Bundesliga met achttien punten, vier punten boven de degradatiestreep. Moniz zou volgens Bild vijfde keus zijn, nadat Thomas Schaaf, André Breitenreiter, Frank Kramer en Murat Yakin afzagen van de baan.

Moniz was van 2008 tot 2010 al werkzaam in Duitsland bij Hamburger SV. Hij diende als techniektrainer onder Martin Jol en Bruno Labbadia en was twee maanden interim-hoofdcoach. In het seizoen 2011-2012 won hij de dubbel met Red Bull Salzburg. Daarna verkaste Moniz naar Hongarije.

Mocht Moniz aan de slag gaan bij Hannover, dan wordt het aantal Nederlandse coaches in de Bundesliga uitgebreid tot vier. Bert van Marwijk traint HSV, terwijl Gertjan Verbeek en Jos Luhukay werkzaam zijn bij respectievelijk FC Nürnberg en Hertha BSC.