Schumacher nog altijd in levensgevaar

Michael Schumacher verkeert nog steeds in levensgevaar. Dit werd zojuist tijdens een persconferentie bekendgemaakt. Der Schumi wordt momenteel kunstmatig in coma gehouden om zijn kansen op herstel te vergroten.

Schumacher raakte gisteren tijdens een skiongeval in de Franse Alpen gewond. Aanvankelijk kwam er nieuws naar buiten dat de verwondingen leken mee te vallen maar gisteravond verslechterde zijn toestand. Er werd toen door het ziekenhuis in Grenoble gemeld dat hij een schedeltrauma had opgelopen, meteen een operatie had ondergaan en in coma lag. Tijdens het ongeval had de 44-jarige Duitser een helm op. Volgens de artsen had hij het zonder helm zeker niet overleefd. De artsen konden nog geen prognose geven over de toekomst.

Zijn vrouw en kinderen zijn bij hem. Ook Jean Todt en Ross Brawn kwamen naar het ziekenhuis in Grenoble om de Duitser bij te staan. Brawn had als technisch manager een groot aandeel in de overwinningen van Schumacher bij Benneton en Ferrari. Todt, de huidige voorzitter van de internationale autosportbond FIA, was tot 2006 teambaas bij Ferrari en haalde Schumacher en Brawn in 1996 naar de Italiaanse renstal.

Schumacher vecht nog steeds voor zijn leven (Foto: Pro Shots)