Veel steun voor Schumacher

Michael Schumacher heeft in het ziekenhuis in Grenoble gezelschap gekregen van familieleden en vrienden. Onder meer zijn vrouw en twee kinderen zijn bij hem, evenals voormalig collega's Jean Todt en Ross Brawn. Schumacher verkeert na een skiongeval zondag in kritieke toestand. De voormalig Formule 1-coureur ligt met hersenletsel in coma.

Todt is de huidige president van de internationale autosportbond FIA en was teambaas van Ferrari in de glorietijden van Schumacher, die in totaal zeven keer wereldkampioen werd. Brawn werkte met Schumi eveneens bij Ferrari en later ook bij Mercedes, waar de 44-jarige Duitser in 2010 zijn comeback maakte.

Diverse sporters betuigen al hun steun voor Schumacher. "Laten we allemaal bidden voor een volledig en spoedig herstel", twitterde tennislegende Boris Becker. Oud-teamgenoot Felipe Massa liet zich in soortgelijke bewoordingen uit. "Ik bid voor je mijn broer. Ik hoop dat je een snel herstel hebt."

Jenson Button zei dat zijn 'gedachten in deze moeilijke tijd bij Schumacher waren'. Toch was de Brit ook hoopvol. "Als iemand de kracht heeft om hier uit te komen, dan is het Michael."

Maandagochtend wordt vermoedelijk meer duidelijk over de situatie van Schumacher. Het ziekenhuis in Grenoble waar Schumacher verblijft heeft om 11.00 uur een persconferentie belegd.