"Feyenoord en Ajax zijn grootste clubs"

Martin van Geel hoopt dat Feyenoord in de tweede seizoenshelft mee blijft doen in de titelrace. De technisch directeur van de Rotterdammers is nog niet tevreden. Feyenoord staat vierde na achttien wedstrijden.

Het gat met koploper Ajax is vier punten. Van Geel hoopte dat de ploeg van Ronald Koeman een sterkere groei door zou maken. De technisch directeur wijst op het feit dat de selectie intact bleef in de zomer.

"Dan verwacht je misschien wel een iets stabielere seizoenshelft dan wij gespeeld hebben", zei Van Geel tegen RTV Rijnmond. De vroege uitschakeling in de voorronde van de Europa League, tegen Kuban Krasnodar, vormde een grote teleurstelling voor Van Geel.

"Dat was erg voor Feyenoord, omdat wij hunkeren naar succes. Nationaal, maar ook internationaal", aldus de voormalig directeur van Willem II, AZ, Ajax en Roda JC. Van Geel hoopt dat Feyenoord weer tot de top van Nederland gaat behoren.

"Feyenoord en Ajax zijn de grootste clubs van Nederland. Met de grootste mogelijkheden, potentie, achterban én de club met de meeste emotie. Op welke termijn wij weer in de top meedraaien hangt van de mogelijkheden met De Kuip af", besluit Van Geel.

Feyenoord hervat de competitie zondag 19 januari met een uitwedstrijd tegen FC Utrecht. In de KNVB Beker wacht een ontmoeting met Ajax in de kwartfinale. De Rotterdammers gaan op woensdag 22 januari op bezoek in de Amsterdam ArenA.