Zaakwaarnemer: "C. Ronaldo scoort bij Barça 120 keer"

Zaakwaarnemer Jorge Mendes vindt dat Cristiano Ronaldo bij concurrent Barcelona nog beter uit de verf zou komen. "Als hij bij Barcelona had gespeeld, had hij 120 doelpunten per jaar gemaakt", zegt Mendes in de Portugese krant O Bola. "De beste speler bij de beste club ter wereld." Ronaldo speelt nu voor Real Madrid, de rivaal van Barça.

Mendes steekt zijn bewondering voor zijn cliënt Ronaldo niet onder stoelen of banken. "Het is onmogelijk om in de komende vijfhonderd jaar een betere speler te vinden."

Volgens Mendes worden Ronaldo's prestaties niet altijd op waarde geschat. Hij noemt de verkiezing van de Ballon d'Or als voorbeeld. "Gedurende de afgelopen jaren is hem systematisch onrecht aangedaan." Dit keer lijkt Ronaldo de gedoodverfde winnaar, al is Mendes niet zeker van zijn zaak. "Andere jaren dachten we ook dat we goede kansen hadden en toen wonnen we ook niet."

Ronaldo, die in 2008 tot wereldvoetballer van het jaar werd verkozen, staat inmiddels op achttien competitietreffers. Lionel Messi, de winnaar van de laatste vier edities, heeft er acht in liggen.