Explosie bij legergebouw Egypte

Bij een gebouw van de Egyptische militaire inlichtingendienst in Anshas, op het platteland ten noordoosten van Caïro, heeft zondag een explosie plaatsgehad. Dat hebben bronnen bij de Egyptische veiligheidsdiensten gezegd. Volgens ooggetuigen werden vier militairen naar het ziekenhuis gebracht. Een muur van het pand raakte beschadigd.

In eerste instantie werd gedacht dat de explosie werd veroorzaakt door een handgranaat. Later werd echter bekendgemaakt dat bij het gebouw de resten van een voertuig werden aangetroffen. Onderzocht wordt nu of de explosie het gevolg was van een autobom. Op Facebook sprak legerwoordvoerder Ahmed Mohammed Ali van een 'reeks laffe terroristische acties uitgevoerd door donkere krachten die uit zijn op opruiing van het Egyptische volk en die het voorzien hebben op militaire installaties en vitale doelen'.

Het komt de laatste tijd steeds vaker voor dat er aanslagen worden gepleegd op gebouwen van de veiligheidsdiensten. Dinsdag werd een aanslag gepleegd op een gebouw van de veiligheidsdiensten in Mansoura waarbij zestien doden vielen. De meeste slachtoffers waren politieagenten. Die aanslag is opgeëist door de militante beweging Ansar Beit al-Maqdis.