Davids: "Ik ben er klaar mee"

Edgar Davids heeft zaterdag besloten om zijn loopbaan als speler te beëindigen. Dat liet de 74-voudig Oranje-international weten na een nederlaag van Barnet. Davids is momenteel als speler/manager actief bij Barnet, dat in de vijfde divisie van Engeland speelt.

In de uitwedstrijd tegen Salisbury City (2-1 verlies) werd de 40-jarige middenvelder tien minuten voor tijd van het veld gestuurd met zijn tweede gele kaart. Het was voor Davids alweer zijn derde uitsluiting dit seizoen.

De routinier denkt niet dat hij zichzelf nog zal opstellen. "Ik weet nu zeker dat de arbitrage het op ons gemunt heeft. Iedere wedstrijden worden er rare beslissingen genomen in ons nadeel", mopperde Davids tegen The Times. Barnet speelde het duel in Salisbury overigens met negen spelers uit.

Zelf kreeg Davids dus twee gele kaarten. "Belachelijk, vooral die eerste gele kaart. Ik speelde gewoon de bal, dat kon iedereen wel zien. Een schandalige beslissing, en die tweede kaart ook. Ze zoeken mij gewoon. Ik denk niet dat ik nog ga spelen, want op deze manier wordt mij het plezier ontnomen."

"Ik wil dat de ploeg goed presteert, maar met zulke beslissingen tegen je is dat niet makkelijk", vervolgde Davids. "Of ik echt ga stoppen? Het plezier ben ik in ieder geval wel kwijt." Edgar Davids is sinds vorig seizoen werkzaam bij Barnet. De Londense club degradeerde toen uit League Two. Hij kwam eerder uit voor onder meer Ajax, Juventus en AC Milan.