Mahmudov klaar voor een herkansing

Denis Mahmudov krijgt bij PEC Zwolle een nieuwe kans zich te bewijzen in het betaald voetbal. De Macedoniër is topscorer in Topklasse Zaterdag. Mahmudov was drie jaar geleden al actief in het profvoetbal.

Toen stond de aanvaller onder contract bij AGOVV Apeldoorn. Tussen 2007 en 2009 kwam de spits uit voor de inmiddels failliete club. Mahmudov ging aan de slag bij WHC Wezep. Na een periode in de anonimiteit deed hij weer van zich spreken bij Excelsior '31 met negentien doelpunten.

De inmiddels 24-jarige Mahmudov dwong een transfer naar PEC Zwolle af. Hij tekende een contract tot 2015 bij de huidige nummer elf in de Eredivisie. De liep in november al stage bij het team van trainer Ron Jans. "Het voetbal dat PEC Zwolle speelt past bij mij. Ik wilde graag een volgende stap maken en kan me in Zwolle verder ontwikkelen", zegt de Macedoniër op de clubsite van PEC Zwolle.

"In eerste instantie zal ik even de tijd nodig hebben om me aan het hogere niveau aan te passen, maar ik ga mijn best doen om een basisplaats te veroveren. Bij Excelsior’31 speelde ik als linksbuiten, maar trok ik veel naar binnen. Ik ben een tweebenige speler, die graag een actie maakt, doelgericht is, maar daarnaast ook graag de combinatie zoekt", aldus Mahmudov.

Gerard Nijkamp, technisch directeur van PEC Zwolle, verwacht niet dat Mahmudov veel moeite zal hebben met de overstap vanuit de Topklasse. "Denis heeft in de Topklasse laten zien dat hij dat niveau is ontgroeid. We volgen hem al lange tijd en hij heeft laten zien dat hij een talentvolle speler is. Ook in de stageperiode heeft hij een goede indruk achtergelaten. We zijn dan ook blij dat Denis per direct de overstap maakt naar PEC Zwolle."