Luhukay verwacht Hertha niet in Europa

Jos Luhukay is trots op de prestaties van Hertha BSC, maar de Nederlandse coach van de promotus denkt niet dat Europees voetbal geen haalbare kaart is. Hertha keerde dit seizoen terug in de Bundesliga en presteert uitstekend.

De club uit Berlijn staat op een zesde plaats halverwege de competitie. Die positie levert aan het einde van het seizoen een ticket op voor de Europa League. Luhukay verwacht niet dat zijn team sterk genoeg is om daadwerkelijk Europees voetbal af te dwingen.

"Ik denk het niet", vertelt de Nederlandse coach van Hertha in gesprek met Bild. De 50-jarige Limburger ziet dat de concurrentie groot is in de top van de Bundesliga. "Bayern München, Bayer Leverkusen en Borussia Dortmund zijn onaantastbaar. Dan komen Borussia Mönchengladbach, VfL Wolfsburg en Schalke 04. Die zijn sportief én economisch beter af dan wij."

"Het zou alleen al ongelooflijk zijn als we dit seizoen eindigen op de plaats waar we nu staan. We gaan daarom niet dromen. De huidige plaats op de ranglijst is misschien het maximaal haalbare dit seizoen", zei Luhukay, al meer dan tien jaar werkzaam in Duitsland. De Venlonaar stond eerder bij onder meer Mönchengladbach en FC Augsburg voor de groep.

De promotie met Hertha was voor Luhukay de derde keer dat hij een club naar de Bundesliga wist te leiden. De terugkeer in de hoogste afdeling in Duitsland verloopt vooralsnog succesvol. De coach ging de winterstop in met een goed gevoel. Hertha won de laatste competitiewedstrijd van het kalenderjaar op bezoek bij Dortmund.

"De zege op Borussia Dortmund was een schitterend kerstcadeau. We beginnen 3 januari met een goed gevoel aan de voorbereiding. Met FC Augsburg had ik de afgelopen jaren maar vijftien punten voor de winterstop. Maar nu met Hertha gaat het veel beter. Dit Hertha is misschien wel de beste ploeg die ik ooit getraind heb", besluit Luhukay.