[PDC WK] Webster verslaat Van Barneveld in beslissende set

Het is Raymond van Barneveld niet gelukt om zich te plaatsen voor  de kwartfinales van het wereldkampioenschap darts van de PDC. Hij verloor van Mark Webster met 3-4. Webby bleef de hele tijd bij om in het slot van de wedstrijd toe te slaan. 

Het was Van Barneveld die aan de partij mocht beginnen, maar het was Webster die de eerste leg won. Barney brak een leg later direct terug. Webster mocht opnieuw op voorsprong komen nadat Van Barneveld zat te prutsen op de dubbels. Beide spelers hadden het lastig om de dubbel te vinden in de vierde leg en het was Barney die opnieuw op gelijke hoogte kwam. Met een 56-finish won Van Barneveld moeizaam de eerste set. 

De tweede set ging met 2-3 naar Webster. Het is een zwakke set van beide spelers, maar Webster hield uiteindelijk zijn begonnen set. Van Barneveld begon de derde set wat los te komen. Met finishes van 86. 96 en 118 won hij de set met 3-1. Een set later schakelde Webster ook een tandje bij en met een finish van 101 pakte hij de vierde set met 2-3. 

In set vijf was het Van Barneveld die zijn goede vorm weer te pakken had. Met 114 gemiddeld en een 120 finish pakte hij de set met 3-0 om een 3-2 voorsprong te nemen. Webby liet zich niet kennen en won set zes met 0-3, een beslissende set was nodig. 

Het was Webster die direct toesloeg in set zeven, hij brak Van Barneveld. Een leg later liet Barney de kans om 130 uit te gooien liggen en Webster kwam op 0-2. De eerste kans die Webster kreeg om de partij te winnen benutte hij ook en pakte de beslissende set met 0-3. Webster zal het in het kwartfinale opnemen tegen de winnaar van de partij Michael van Gerwen/Gary Anderson.