FOK! wat een weer... Tweedeling

Het jaar loopt langzaamaan naar zijn einde toe en 2013 zal wisselvallig en zacht gaan eindigen. Ook in het nieuwe jaar zijn er nog weinig aanwijzingen dat de winter gaat toeslaan. In de Alpen is het wél volop winter, want daar zijn er de laatste dagen bakken met sneeuw naar beneden gevallen. Verder zorgt een actieve depressie voor zeer slecht weer op de Balkan en in Griekenland.

Wij hadden gisteren te maken met een nieuwe storing, maar het liep allemaal niet zo ruig. Alleen op Wadden is er even stormkracht gehaald. Overigens waren er behalve de gebruikelijke windstoten langs de kust ook flinke windvlagen in de Limburgse heuvels. Uiteraard was het ook vrij regenachtig, hoewel de hoeveelheden niet zo heel groot waren.

Door golfvorming van dit front heeft een deel van het land ook vandaag met regenachtig weer te maken, en dit is dan vooral in het zuiden en oosten het geval. In het westen zijn er dan al enkele opklaringen aanwezig en daar blijft het verder wel droog. Pas diep in de middag moet het dan overal droog gaan worden, al denk ik niet dat de opklaringen nog voor donker in de zuidoostelijke helft arriveren. Het kwik loopt op tot 8 graden en de wind is over het algemeen zuidwestelijk. 

Tip: tot en met 31 december kom ik elke middag met een jaaroverzicht van ons weer. En dan focus ik mij met name op alle fraaie foto's die ik dit jaar heb mogen ontvangen. Elke dag behandel ik dan drie maanden en uiteindelijk kan het nieuwe jaar dan écht gaan beginnen. Om 15.00 uur ben ik present.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

 

 

 ZOER
Een schitterende zonsondergang vanuit Zelhem. Op 2e kerstdag maakte Erwin Klein deze fraaie foto.