Britse investeerder koopt Free Record Shop België

De Britse investeerder Hilco neemt de failliete Belgische tak van Free Record Shop (FRS) over. Dat bevestigt curator Thierry Van Doosselaere vrijdag tegen de Belgische krant Het Nieuwsblad. Hilco koopt 67 van de 68 Belgische winkels van de entertainmentketen. Hoeveel de investeringsmaatschappij voor de winkels betaalt, wordt niet bekendgemaakt.

Hilco was al sinds eind november verantwoordelijk voor het draaiende houden van de winkels. De investeerder nam toen de voorraad van vestigingen over en ging ook nieuwe producten leveren. Op die manier kon Hilco een maand 'snuffelen' in de winkels en vervolgens besluiten of het interesse had in Free Record Shop België.

Omdat de Britse maatschappij eind december nog altijd niet met een bod was gekomen, zette curator Van Doosselaere de inboedel van de winkels dinsdag nog in de etalage bij een online veilinghuis. Kort voor het sluiten van de veiling besloot Hilco vrijdag alsnog met een overnamebod voor de 67 winkels te komen.

Alleen de winkel in Tielt-Winge wordt afgestoten, omdat daarvoor al een andere eigenaar is gevonden, zo meldt Het Nieuwsblad. Helemaal besloten is de overname overigens nog niet. De investeerder moet nu nog overleggen met de eigenaren van de winkelpanden. Alle panden van FRS in België zijn namelijk in huurpanden gevestigd.