Records op Wall Street verder uitgebouwd

De aandelenbeurzen in New York openden donderdag licht hoger, waarmee de records voor de Dow-Jones en de S&P 500 verder werden uitgebouwd. De positieve stemming was te danken aan een sterker dan verwachte daling van het aantal eerste uitkeringsaanvragen vorige week.

Kort na de opening stond de Dow 0,4 procent hoger op 16.413 punten en koerste de S&P500 0,3 procent in de plus op 1837 punten. De Nasdaq, die nog ver verwijderd is van de hoogste stand ooit, ging 0,3 procent vooruit tot 4166 punten.

Een uur voor de handelsaanvang werd bekendgemaakt dat vorige week 338.000 Amerikanen voor het eerst een werkloosheidsuitkering aanvroegen. Dat is een daling van 42.000 ten opzichte van een week eerder. Economen rekenden gemiddeld op 345.000 aanvragen.

De verbetering op de Amerikaanse banenmarkt is een van de belangrijkste redenen waarom de Federal Reserve onlangs besloot het bedrag aan maandelijkse steun voor de economie met 10 miljard dollar te verlagen naar 75 miljard dollar.

Tesla steeg 3,3 procent nadat de producent van elektrische auto's aangaf zich volgend jaar te zullen richten op het vergroten van het aantal showrooms in China. Sinds de opening van een filiaal in Peking in november stroomden er honderden bestellingen bij het bedrijf binnen.

T-Mobile US ging 1,6 procent vooruit. Japanse media berichtten dat het Japanse telecombedrijf Softbank er waarschijnlijk in slaagt om de financiering rond te krijgen voor de overname van de Amerikaanse dochter van Deutsche Telekom.

Records op Wall Street verder uitgebouwd
Records op Wall Street verder uitgebouwd (Foto: ANP)