Vul nu de EU-poll over auteursrechten in!

De Europese Commissie wil de auteursrechtenwetgeving hervormen en internationaal gelijkschakelen. Om inzicht te krijgen in wat er moet gebeuren, hebben ze besloten een poll te houden onder alle belanghebbenden. En het is van het grootste belang dat jullie die invullen.

Belanghebbenden zijn namelijk niet alleen de burgers, maar ook auteursrechtenclubjes als BREIN, Buma-Stemra en SABAM. Die krijgen pardoes kloppende roedes van zo'n mooie kans om te kunnen lobbyen voor nog minder vrijheid. Het is enorm belangrijk om een tegengeluid te laten horen tegen de rechtenmaffia!

Maar, omdat de EU de EU niet zou zijn als de schijnbare democratie niet gedwarsboomd zou worden, is de ellenlange poll geheel in ambtenarentaal opgesteld. Hij is daarmee volledig onbegrijpelijk voor niet-ingewijde maar wel geïnteresseerde burgers die hun mening willen geven. Gelukkig schiet de PiratenPartij ons te hulp.

Zij hebben namelijk een grote handleiding voor het invullen van de zogenaamde auteursrechtenconsultatie gemaakt. Ze stellen dat iedereen mee kan doen, ook mensen die geen tijd hebben om 80 open vragen te beantwoorden: "Ja, de consultatie bestaat uit maar liefst 80 vragen, maar dat betekent niet dat je ze allemaal hoeft te lezen, laat staan ze allemaal moet beantwoorden!"

Helaas voor de meeste luie mensen onder ons, toch zul je nog wat werk moeten doen: "De commissie hecht meer waarde aan jouw visie als je jouw antwoord in je eigen woorden schrijft." Tijdens vorige consultaties werden copy/paste-reacties ook terzijde geschoven. Gelukkig mag je de antwoorden wel in het Nederlands schrijven!

Kortom, als vrijheid van ideeën en een vrij internet je aan het hart gaan, haast je dan als de bliksem naar de site van de PiratenPartij en vul met hun hulp de poll in. Laat de rechtenmaffia niet ook deze poll monopoliseren!