Nick Schilder raadt artiesten kerstplaat aan

Nick Schilder denkt dat elke artiest baat kan hebben bij het maken van een kerstalbum. "Ik kan het iedere artiest aanraden want het is echt een genot om het op te nemen", zegt de zanger, die in oktober samen met Simon Keizer kerstalbum Christmas With Nick & Simon uitbracht, tegen Novum Nieuws.

Nick weet alleen niet of iedere artiest het in zich heeft om kerstliedjes op te nemen. "Ik weet niet of het voor iedereen is weggelegd, want je moet echt affiniteit hebben met Kerstmis. Anders merk je dat meteen."

De 30-jarige zanger heeft zelf zeker affiniteit met kerst. "Ik houd er echt van en van de clichés die erbij horen. Toen ik jong was luisterde ik al graag naar kerstalbums van Dean Martin en Frank Sinatra", vertelt Nick.

De zanger viert kerstavond met familie en gaat op eerste en tweede kerstdag stappen met vrienden in Volendam. "Dat is bij ons de traditie, dan is echt iedereen in feeststemming." Ook is het in Volendam een traditie om zo snel mogelijk de kerstboom op te zetten. "Mensen bellen elkaar ook echt om te vragen of de boom al staat. Dat is wel echt de Volendamse gekte."