'Nederlanders bezuinigen op kerstoutfit om crisis'

Vanwege de crisis meten nog maar weinig Nederlanders zichzelf voor de feestdagen een compleet nieuwe garderobe aan. Dat idee heeft fashionondernemer Dyanne Beekman. "Ik merk aan alles: mensen zouden wel willen, maar kunnen niet", vertelt Beekman aan Novum Nieuws.

De fashionondernemer vindt het daarnaast jammer dat alle etalages al vol hangen met kleding die in de uitverkoop is. "Mensen gaan erg pragmatisch te werk. De etalages waren vroeger altijd het hoogtepunt van de feestdagen."

Volgens Beekman kunnen vrouwen een slimme zet doen door voor kerst en nieuwjaar een outfit te kopen die ze ook nog op een ander moment kunnen dragen. "Ik zou zeggen: investeer in een lange plissérok of een kokerrok. Die kun je na de feestdagen ook aan met een trui, of in de zomer tijdens een festival", legt de fashionondernemer uit. Ook de smoking is voor vrouwen een aanrader volgens Beekman. "Het is een duurzaam item en met een kleine aanpassing heb je al een heel andere look."

Kleding met goud en brokaat doet het ook altijd goed, stelt Beekman. "Het mag ook iets gebreids zijn. Als je je identiteit maar voor ogen houdt en iets draagt waar je je goed bij voelt. Je kunt ook een item met goud combineren met een skinny broek."

Voor hun kapsel mogen vrouwen tijdens de feestdagen wat meer moeite doen, vindt de fashionondernemer. "Als je minder investeert in kleding, pak dan uit met je kapsel. Vrouwen met lang haar hoeven het niet netjes te doen. En als je kort haar hebt, houd het dan authentiek en klassiek."