Beau: Verlinde is kleine Berlusconi

Beau van Erven Dorens vindt Albert Verlinde een 'kleine Berlusconi'. "Ik ken niemand in de showbizzwereld die zo corrupt is", schrijft de SBS-presentator in zijn column in Nieuwe Revu. Van Erven Dorens haalde vorige week ook al uit naar Verlinde, die kritiek had geleverd op SBS-programma Show Laat omdat daarin volgens hem te veel aandacht werd besteed aan de affaire rond Onno Hoes.

"Hij gebruikt zijn eigen programma schaamteloos om musicals van zijn productiemaatschappij te promoten", legt Van Erven Dorens uit. "Hij veegt de vloer aan met zijn concurrenten, of dat nou musicalproducenten zijn, tv-zenders, tv-programma's of politici. Alles waar hij zakelijk of privé last van heeft, krijgt er van langs. De waarheid speelt hierbij geen enkele, maar dan ook geen enkele rol."

Van Erven Dorens, die jaren geleden aan de desk van RTL Boulevard zat, erkent dat hij niet objectief kan oordelen over Verlinde. "Ik geef toe dat ik bij de concurrent werk en ik geef toe dat ik een persoonlijk motief heb, omdat ik hem tot twee keer toe met advocaten heb moeten dwingen om zijn leugens in het openbaar te herroepen. En ik geef toe, tenslotte, dat ik Verlinde deze affaire niet gun, omdat ik nog steeds vriendschap voor hem voel. Ook die waarheid is niet kneedbaar."