Uitzendbranche groeit gestaag

De uitzendbranche heeft zijn verdiensten in de laatste twee weken van november en de eerste twee weken van december gestaag zien stijgen. De omzet van uitzendbureaus nam in die periode met twee procent toe in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, zo maakte branchevereniging ABU dinsdag bekend.

Ook in de voorgaande vier weken groeide de omzet met twee procent op jaarbasis. Dat was toen de eerste inkomstengroei sinds juni 2012. Anders dan in de vier weken vanaf half oktober groeide echter afgelopen weken ook het aantal uitzenduren, met een procent op jaarbasis. In de meetperiode daarvoor bleef het aantal uren nog gelijk.

Opnieuw voerden uitzenders in de administratieve sector de lijst aan. Zij zagen hun omzet met vijf procent op jaarbasis toenemen, na een groei van drie procent in de vorige periode. Het aantal uitzenduren ging met vier procent omhoog. In de vier weken vanaf half oktober was dat eveneens nog drie procent.

Uitzenders in de medische sector kenden nog altijd een moeizaam jaar. Het aantal uren in die sector kromp met dertig procent, iets sterker dan in de voorgaande periode. Ook de omzet kromp sterker, met 27 procent in vergelijking met vorig jaar. In de voorgaande vier weken was de krimp nog minder dan een kwart.