McDonald's moet moslim 50.000 dollar betalen

McDonalds moet voormalig werknemer Shaheed Khan het lieve sommetje van 50.000 dollar betalen. De man zou namelijk gediscrimineerd zijn door de burgerflipper in het filiaal van Fresno in de Amerikaanse staat Californië.

Shaheed werkte al een tijdje bij de Mickey D’s, waar hij verantwoordelijk was voor het opleiden van nieuw personeel. Keurige moslim zijnde leek het hem wel een aardig idee om zijn gezichtshaar te laten groeien. Het laten staan van een baard is namelijk waadjib (verplicht) voor iemand die zich een oprechte moslim noemt en meneer Khan kon niet achterblijven. Er zat alleen een (niet religieus) addertje onder het gras: zijn werkgever liep niet bepaald over van enthousiasme en vond het geen goed idee. Het beleid bij McDonalds is namelijk dat personeel het liefst glad geschoren achter de bakplaat staat. Het bedrijf neemt in principe geen mensen aan die een baard hebben.

De Mohammed-wannabee was woedend, voelde zich gediscrimineerd en zegde meteen zijn baan op. Hij stapte naar de Amerikaanse Commissie voor Gelijke Kansen op de Arbeidsmarkt, die oordeelde dat de baardloze moslim inderdaad een punt had.

Voordat het tot een rechtszaak kon komen kwamen de commissie en de hamburgergigant tot een schikking. McDonalds moet financieel over de brug komen en bovendien is het managementpersoneel verplicht een cursusje antidiscriminatie volgen.