[PD] Uitblinker Pedro bezorgt Barça uitzege op Getafe

Met Pedro in een uitblinkende rol heeft Barcelona zondag een uitzege geboekt op Getafe. Na een 2-0 achterstand werd het 2-5 voor de Spaanse landskampioen. Pedro scoorde in de eerste helft een onvervalste hattrick. Na rust had de aanvaller met een assist en een versierde strafschop ook een belangrijk aandeel in de twee goals van Fabregas.

Aanvankelijk leek een grote stunt in de maak toen de thuisploeg na een kwartier met 2-0 leidde door goals van Sergio Escudero en Lisandro Lopez. Vervolgens brak de show van Pedro aan. De behendige vleugelaanvaller sloeg tussen de 35e en 43e minuut driemaal toe. In de tweede helft stelde Fabregas de zege veilig.

Door de overwinning nestelt Barcelona zich weer aan kop van de ranglijst. De Catalanen verzamelden net als Atletico Madrid 46 punten uit de eerste achttien duels, maar beschikken over een iets beter doelsaldo.

Nummer vier Ahletic Club boekte een thuiszege op Rayo Vallecano. De Basken zegevierden met 2-1. Mikel Rico maakte halverwege de tweede helft het winnende doelpunt. In de eerste helft had Mikel San José Athletic al op voorsprong gezet, maar na rust kwamen de bezoekers via Alberto Bueno terug.

Athletic heeft dertien punten minder dan koploper Barcelona. Vallecano staat met dertien punten voorlaatste.