Handbalsters Brazilië wereldkampioen

De handbalsters van Brazilië hebben verrassend de wereldtitel veroverd. In de finale werd gastland Servië met 22-20 verslagen.

De wedstrijd ging lang gelijk op, bij rust hadden de Braziliaanse dames een kleine voorsprong van 13-11. Vlak na rust sloeg Brazilië, dat eerder in de achtste finales Nederland uitschakelde, toe. Het liep snel uit naar 16-11 maar deze achterstand kon Servië, onder meer dankzij de steun van 20.000 fans op de tribunes, weer goedmaken tot 20-20. Daarna bracht Deborah Nunes Brazilië op een 21-20 voorsprong. Vervolgens miste de Servische cirkelspeelster Dragana Cvijic de kans op de gelijkmaker. Ana Rodrigues velde daarna het vonnis en bepaalde de eindstand op 22-20.

Het is voor het eerst dat de wereldtitel naar een Zuid-Amerikaans land gaat. Alexandra Nascimento was de uitblinkster bij Brazilië met 6 doelpunten.