[JL] Den Bosch op de valreep langs Emmen

FC Den Bosch heeft in de Jupiler League in een spectaculair duel gewonnen van FC Emmen. Het werd in de Vliert 4-3. In de 95e minuut tekende Furhgill Zeldenrust voor de winnende goal, nadat Emmen even daarvoor via Roland Bergkamp op gelijke hoogte was gekomen.

Den Bosch kwam via Ralf Seuntjens en Barry Maguire op een 2-0 voorsprong, maar door treffers van Leandro Resida en Wout Weghorst kwamen de bezoekers terug. Via Maarten Boddaert nam Den Bosch opnieuw de leiding. In de hectische blessuretijd wisten de Brabanders met kunst- en vliegwerk de driepunter veilig te stellen.

Door de zege beëindigt Den Bosch het kalenderjaar als elfde en gaat het met de volle buit uit vier wedstrijden aan kop in de derde periode. Emmen staat dertiende.

FC Volendam won met 2-1 van Fortuna Sittard. Patrick N'Koyi bracht de bezoekers na zeventien minuten middels een benutte strafschop nog wel aan de leiding. Tussen de zestigste en 67e minuut stelde Volendam via Brandley Kuwas en Robert Mühren orde op zaken. De Volendammers gaan als tiende de winterstop in. Fortuna staat vijf plekken lager.