Bertens wint KNLTB Tennis Masters

Kiki Bertens heeft zondag haar titel geprolongeerd bij de KNLTB Tennis Masters. De speelster uit Wateringen versloeg in de finale Olga Kalyuzhnaya met 6-3 en 6-3.

Bertens werd in september geopereerd aan haar rechtenkel en maakte in Rotterdam haar rentree. De 31-jarige Kalyuzhnaya wist het haar bij vlagen knap lastig te maken, maar op de belangrijke momenten wist Bertens door te drukken. De 22-jarige tennisster gaat vanavond nog naar Australië om daar het nieuwe seizoen te beginnen. Als voorbereiding op de Australian Open speelt ze in Brisbane en Sydney.

Michaëlla Krajicek en Indy de Vroome pakten zaterdag al de eindzege in het vrouwendubbel. Krajicek en De Vroome waren in de eindstrijd te sterk voor het wildcardteam bestaande uit Danielle Harmsen en Olga Kalyuzhnaya. Het werd 2-6, 6-3 en 10-8.

Jiske Griffioen heeft de Masters gewonnen in het rolstoeltennis. Ze is er in geslaagd om Marjolein Buis van de troon te stoten. De 28-jarige Woerdense was in twee sets te sterk voor de als eerste geplaatste Buis: 7-5 en 6-0.

Bij een 2-0 achterstand in de tweede set werd Buis aan haar bovenbeen behandeld, waarna zij geen enkele game meer wist te winnen. Vorig jaar was Buis in de eindstrijd nog te sterk voor Sharon Walraven, maar dit jaar bleek Griffoen een maatje te groot voor de nummer twee van het rolstoeltennis.