Bosz met dubbel gevoel de kerst in

Peter Bosz zag vanaf de reservebank van zijn oude club Heracles Almelo lijdzaam toe hoe Vitesse een 2-0 voorsprong uit handen gaf (2-2). De 50-jarige oefenmeester baalt van het feit dat zijn ploeg een zeker lijkende overwinning weggaf.

"Als je op een 2-0 voorsprong staat moet je het duel in het slot kunnen gooien, maar dat deden we niet", analyseerde hij tegenover FOX Sports. "Heracles kwam daardoor terecht langszij."

Dankzij doelpunten van Patrick van Aanholt en Lucas Piazon leek Vitesse af te stevenen op een zege. De koppositie was in dat geval met zekerheid ook tijdens de winterstop in Arnhemse handen geweest. Zondag krijgt Ajax de kans om via Roda JC op gelijke hoogte te komen.

Bosz wijt het verval van zijn formatie aan slordigheden. "We werden na rust teruggedrongen doordat we zelf niet meer voetbalden en onnauwkeurig waren in balbezit. Daar zat het probleem. Blijkbaar zijn we nog niet goed genoeg."

Tijdens de kerst zit Bosz met een dubbel gevoel aan tafel. "Natuurlijk overheerst na dit duel de teleurstelling, want we hebben onnodig twee punten laten liggen. Maar als ik kijk naar de eerste vijf maanden van dit seizoen kan ik zeggen dat ik heb genoten en dat Vitesse echt beter is geworden."