[PD] Atlético aan kop na moeizame zege

Atlético Madrid staat voor minimaal een dag alleen bovenaan in de Primera Division. Door een 3-2 thuiszege op Levante komt de club van trainer Diego Simeone na zeventien speelronden op 46 punten. FC Barcelona kan zondag weer op gelijke hoogte komen als de uitwedstrijd tegen Getafe wordt gewonnen.

Atlético kende een moeizame avond en keek door toedoen van Andreas Ivanschitz al binnen een minuut tegen een achterstand aan. Diego Godin en Diego Costa stelden vervolgens orde op zaken, maar tien minuten na rust maakte Pedro Rios er 2-2 van. Een benutte strafschop van Costa in de 77e minuut was uiteindelijk nodig om puntenverlies voor Atlético te voorkomen.

Real Betis verloor zaterdag thuis met 1-0 van Almeria en blijft daardoor hekkensluiter in Spanje. Stadgenoot Sevilla ging in Villarreal met een 2-1 zege aan de haal. Ook Real Sociedad boekte een uitzege. In Granada werd met 3-1 gewonnen.