Kanye vindt 'antisemitische' opmerking compliment

Kanye West vindt dat zijn opmerking dat joodse mensen meer connecties hebben dan zwarte mensen niet antisemitisch is. "Ik dacht dat het een compliment was. Maar het was misschien een kortzichtig compliment", zegt de rapper in een interview met de Amerikaanse radiozender WBBM-FM.

De 36-jarige West maakte de opmerking onlangs in een interview en dat zorgde voor kritiek van een Amerikaanse organisatie die zich onder meer inzet voor antisemitisme. "Ik snap niet dat het een belediging is als je zegt dat iemand rijk is", reageert de rapper.

"Dat is hetzelfde als dat je zegt dat alle zwarte mannen grote piemels hebben. Je wilt niet de zwarte man zijn die zijn hand opsteekt en zegt: nee, dat is niet waar. Ik heb bewijs", zegt de rapper lachend. "Ik dacht dat het iets aardigs was om te zeggen, maar het was misschien niet zo slim. Ik zou het graag terug willen nemen."

West komt geregeld in het nieuws door zijn arrogante opmerkingen. Zo vergeleek hij zichzelf onlangs ook met God, Picasso en Steve Jobs en vond hij het niet kunnen dat hij volgend jaar 'slechts' kans maakt op twee Grammy Awards.

West, die verloofd is met realityster Kim Kardashian, baalt ervan dat er steeds fragmenten uit zijn interviews worden gehaald. "Dat vind ik heel vervelend", zegt hij. "Dan geef ik een interview vol met gemotiveerde, geïnspireerde en intelligente uitspraken en halen ze een stuk eruit waardoor het heel raar overkomt."