Kabinet zet de bloemetjes buiten

Premier en voormalig liberaal Mark Rutte heeft eerder dit jaar een briljante oplossing voorgesteld om uit de crisis te komen: hou op met oppotten en ga rap wat centjes uitgeven. Zijn vriendjes van de VVD hebben hier trouw gehoor aan gegeven.

Melanie Schultz van Haegen heeft het beste geluisterd naar de man die ons uit de voortdurende economische malaise gaat leiden. De minister van Infrastructuur en Milieu, iemand met een riante vergoeding voor haar diensten, woont in een geweldig pand te Leiden. Om het Nederlandse volk een handje te helpen is ze zo onbaatzuchtig geweest om ook het pand van de buren te kopen. Na een ingrijpende verbouwing moet dit een verblijf worden dat meer bij haar status past.

Ook het honderd jaar oude optrekje van minister Blok van Wonen stond in de steigers. Het bij elkaar geschraapte belastinggeld is nuttig besteed aan nieuwe bouwankers. Gelukkig wel tegen een laag btw-tarief.

Ronald Plasterk toont zich geen goed patriot, hij heeft dit jaar geen grote uitgaven gedaan. De minister vindt dat hij met twee studerende zoons genoeg uitgaven heeft.