Ku Klux Klan: wij zijn niet racistisch

Getooid met een wit laken en een vrolijke witte puntmuts probeert de Ku Klux Klan in Elkton, Maryland een nogal opmerkelijk statement geloofwaardig te laten overkomen: de zoveelste splintergroepering van de Klan zou niet meer racistisch zijn. Tijdens een bijeenkomst in dit stadje in de Verenigde Staten werd de nieuwe koers uiteengezet.

De Imperial Wizard van de Confederate White Knights of Rosedale, Richard Preston, zouden we naar eigen zeggen op zijn blauwe ogen moeten geloven wanneer hij zegt dat de KKK geen eng clubje meer is dat jaagt op zwarten, anti-van alles is en sinds de jaren negentig veel elementen van het nazisme geadopteerd heeft.

De grote tovenaar beweert dat de standpunten zijn bijgesteld tot het heroveren van Amerika door/voor de blanke, protestantse bevolking, het terugbrengen van initiatieven die de schijn van socialisme (en dus: communisme) in zich dragen en natuurlijk moeten immigranten het land uit gegooid worden. O ja: Barack Obama moet ook opzouten, want Preston is van mening dat de huidige president van de Verenigde Staten geen Amerikaan zou zijn.

De mutsenclub zou zich meer willen profileren als politieke beweging. Men is van plan om nog meer van dit soort festiviteiten in het land te organiseren. Hierbij worden ze gesteund door ridders van andere Klans. De christelijke organisatie vindt dat het tijd is de handen ineen te slaan want: Amerika moet gered worden.

'Ku Klux Klan stak vrouw in brand' (ANP)