Jamie Lynn Spears kan zingen

Een maand geleden berichtte FOK! al dat Jamie Lynn Spears, het 22-jarige zusje van Britney dat als twee druppels water op zuslief lijkt, bezig is aan haar eerste album. Het eerste liedje is sindsdien als single uitgebracht en bestijgt de country-hitlijsten in de VS. Daarnaast staat het nummer inmiddels in de top tien in Turkije. 

Het countrynummer, 'How Could I Want More', verhaalt van een lief vriendje dat de ik-persoon als prinses behandelt, maar helaas niet genoeg lijkt te zijn voor zijn vriendin. Het wordt door critici gematigd positief ontvangen; Jamie zong het gisteren live op NBC's 'Today'-show. 

Of ze advies van haar zus heeft gekregen, die tien jaar ouder is en die ze naar eigen zeggen als 'tweede moeder' ziet, is bij FOK! niet bekend. Wel publiceert en verspreidt Jamie Lynn haar muziek vooralsnog in eigen beheer, dus zonder hulp van de dominante platenmaatschappijen Sony, Universal, Warner of BMG.

Jamie Lynn werd bekend met haar rol in de Nickelodeon-kinderserie Zoey 101, maar moest die show verlaten toen ze zwanger werd. Na een verhuizing naar countryhoofdstad Nashville, Tennessee en vier jaar moederschap is haar comeback in de vorm van een eerste album in de maak, waarvan naam en releasedatum nog onbekend zijn.

In een interview verklaart Spears dat 'hoewel wellicht niemand me zal geloven, er geen rivaliteit' is tussen Britney en Jamie, mede vanwege het grote leeftijdsverschil.

Gevraagd waarom ze niet de 'poproute' van haar zus inslaat, vertelt La Spears Junior dat ze specifiek voor country gekozen heeft omdat ze 'opgroeide in [de zuidelijke staat] Louisiana' en een vader heeft 'die zo zuidelijk is als maar zijn kan.' "Countrymuziek was een groot deel van de band tussen mijn vader en mij en is dat nog steeds."  

Hoeveel Spears op zus Spears lijkt en of ze beter kan zingen dan haar zus is in de videoclip te beoordelen.