Ajax volgt 'interessante' Hupperts, ook Amrabat een optie

Dat Frank de Boer in de winter graag een rechtsbuiten aan zijn selectie toevoegt is inmiddels geen geheim meer. Een mogelijk transferdoelwit: Guus Hupperts. Diverse namen passeerden reeds de revue.

Zo zou Ajax overwegen in januari concreet te worden voor Ola John of Isaac Cuenca. Laatstgenoemde spendeerde ook afgelopen seizoen enkele maanden in Amsterdam, maar mede als gevolg van blessureleed liet hij geen onuitwisbare indruk achter.

Ook dichter bij huis lopen volgens De Boer kandidaten rond. Zo bekende de succesvolle oefenmeester vrijdagmiddag dat Ajax de verrichtingen van Hupperts nauwgezet in de gaten houdt.

"Hij is gewoon een interessante speler", aldus De Boer tijdens de persconferentie in aanloop naar het competitietreffen met Roda JC van zondagmiddag. De 21-jarige flankspeler is een product van de jeugdopleiding van Ajax' aanstaande tegenstander, en speelde nimmer voor een andere club.

De naam van Hupperts ontbreekt niet in het notitieboekje van de Ajax-scouts. "Wij volgen zijn ontwikkeling goed. Hij scoort vaak tegen grote clubs", weet De Boer zich te herinneren. "Als je naar de beste rechtsbuitens van de Eredivisie kijkt, dan kom je al snel bij hem uit."

Hupperts is echter niet de enige gegadigde voor de onderbezette rechterflank van de hoofdstedelingen. Volgens De Telegraaf hinkt Ajax op twee gedachten; een meerjarig contract voor een minder prijzige speler uit de Eredivisie, of een huurconstructie met een speler die zich reeds bewezen heeft.

In dat kader komen volgens het dagblad Ola John en Nordin Amrabat in aanmerking. Laatstgenoemde speelde nog korte tijd in de jeugdopleiding van Ajax, en belandde via FC Omniworld, VVV-Venlo, PSV en Kayserispor bij Galatasaray. In Turkije is de 26-jarige aanvaller geen onbetwiste basisklant.